Du er også velkommen til at besøge vores rejseblog for at få inspiration til, hvad du kan opleve på New Zealand eller se hvordan en 2, 3 eller 4 ugers kør-selv rute kan se ud her.
For at leje bil i New Zealand skal du være mindst 21 år gammel, men vær opmærksom på, at alder kan variere fra bilkategori og udlejningsfirma. Du skal også have haft dit danske kørekort i mindst et år. Bilister mellem 18-24 år kan blive påkrævet et ekstra ung-chauffør-gebyr.
Ja. Personer på midlertidigt ophold i New Zealand skal have et internationalt kørekort for at kunne leje bil i New Zealand. Vær opmærksom på, at et international kørekort ikke erstatter det almindelige kørekort, men er et bevis på, at du har ret til at køre bil. Derfor skal du huske at medbringe dit almindelige kørekort til New Zealand. Et internationalt kørekort gælder ét år og koster 30 kroner (2024). Du får dit internationale kørekort i din kommunes borgerservice. Læs mere om kørekort i udlandet HER
Det kan afhænge både af hvor du kører, og hvor meget du er villig til at risikere.
Fx ligger der mange sten på de new zealandske veje. Derfor anbefaler vi, at du tegner en forsikring der dækker ruder, fordi der nemt kan ske stenslag.
Vi anbefaler også den lovpligtige ansvarsforsikring med en selvrisiko på 0 NZD. Selvrisiko betyder, at du hæfter for et beløb, hvis uheldet er ude. Hvis du vil undgå at betale for ubehagelige overraskelser, kan du for et merbeløb vælge at reducere din selvrisiko.
Prisen på billeje varierer fra dag til dag, afhængigt af udbud og efterspørgsel. Derfor er billejen oftest billigere, jo før du bestiller. Når du lejer bil skal du også være opmærksom på et eventuelt oneway gebyr, hvis du henter din bil i en by og afleverer den i en anden.
Bemærk, at på New Zealand må bilen oftest ikke tages med på færgen mellem Nord- og Sydøen. Dvs. du afleverer bilen på den ene ø, tager færgen over og henter en ny lejebil på den anden ø.
Der er som udgangspunkt ikke nogen tidsbegrænsning på billeje i New Zealand.
Det kommer an på hvor mange børn og voksne I er, og ikke mindst, hvor meget bagage I har med. Husk at tage højde for både håndbagage og antal kufferter – de fylder ofte mere end du tror.
Vi anbefaler, at du vælger en bil, der er lige nummeret større end du regner med at få brug for. Det er pengene værd, det lover vi, især på de lange køreture, hvor den ekstra plads giver langt større komfort.
Du kan være sikker på at få en udlejningsbil i den kategori, som du vælger udfra en prisliste, men det er svært at få biludlejerne til at garantere en bestemt bilmodel.
Årsagen er, at biludlejerne har så mange forskellige bilmodeller i deres flåde, at en reservation af én bestemt bilmodel vil gøre det svært for dem at få deres ‘bil-kabale’ til at gå op.
GPS er en stor hjælp, men kan også være en dyr affære. Afhængigt af udbyder så koster det ca. 10 NZD (2017) pr. dag at leje en GPS.
Et billigere alternativ er at downloade en GPS-app via din mobil eller tablet inden afrejse, eller medbringe din egen (som du selvfølgelig har husket at installere New Zealand på).
Ja. Se her, hvor og hvor meget der opkræves i vejskat – og hvilke alternative ruter du kan køre for at undgå dem.
Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her
Vælger du billeje skal du booke overnatning hver dag – og i højsæson skal du huske at gøre det i god tid. Mange er glade for at bo på hotel fordi de ofte har en reception, der kan svare på alle deres spørgsmål, og en restaurant hvor du kan indtage dine måltider. En bil kan desuden være nemmere at navigere, og koster mindre i brændstof end en autocamper.
Omvendt sparer du penge på både overnatning og måltider ved at have din egen seng og et køkken i en autocamper. Du får også langt større fleksibilitet i forhold til overnatning, fordi du kan overnatte (næsten) hvor som helst i New Zealand med en autocamper.
Få opdateret information og regler om Freedom Camping i New Zealand på http://freedomcamping.org/ og http://www.doc.govt.nz/freedomcamping