Denne liste med info om Bali er til dig, der gerne vil have overblik over, hvad du skal huske inden afrejse til Bali og trygt kan rejse afsted.
Se også, hvordan du kan sammensætte din rundrejse på Bali her
Der kræves ikke visum for danske statsborgere der rejser på ferie i Indonesien/Bali. Pas skal dog være gyldigt mindst seks måneder efter ankomst til Indonesien/Bali.
Udenlandske statsborgere bør inden bestilling af rejsen undersøge visum- og paskrav, da DANexplores oplysninger alene gælder for personer med dansk pas.
Se de opdaterede pas- og visumregler til Indonesien på Udenrigsministeriets hjemmeside her
Ønsker du hjælp til at søge eventuel visum, kan du mod gebyr få hjælp her: https://visumservice.dk/
Husk altid gyldigt pas uanset hvor rejsen går hen. Vi gør opmærksom på, at et dansk fremmedpas ikke betragtes som et almindeligt pas. Kontakt altid rejsemålets ambassade i god tid for eventuelle særlige visumbestemmelser. Det kræves i flere lande, at passet ved indrejsen er gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst.
Det er dit ansvar, at passet er 100% intakt og er uden krøller, revner og lign., da du kan blive nægtet indrejse, hvis ikke passets stand er acceptabelt.
Du er selv forpligtet til at kontrollere, om vaccinationer kræves og/eller er obligatoriske. Det kan gøres hos egen læge eller på www.sikkervaccination.dk.
På Sikkervaccination.dk finder du desuden de opdaterede og gældende anbefalinger med info om Bali.
Det gule sygesikringskort dækker ikke på Bali. Tegn derfor en rejseforsikring gennem Gouda Rejseforsikring inden afrejse.
Det anbefales at bruge let tøj af evt. hør eller bomuld. Ved tempelbesøg kræves det, at man bærer sarong samt har skuldrene dækket. Saronger kan købes overalt på øen til næsten ingen penge.
1.000Rp (Indonesian Rupiah) = ca. 0,5 danske kroner. Se de opdaterede valutakurser her.
Det er ikke muligt at veksle fra danske kroner til rupiah på Bali. Medbring derfor US-dollars (helst 100$- sedler), som er den mest gængse udenlandske valuta.
Der findes mange autoriserede vekselboder (Authorized Money Changer), hvor du nemt kan veksle penge. Vær dog opmærksom på snyd, samt at der nogle steder opkræves vekselgebyr, selvom der skiltes med det modsatte.
Med Visa eller Mastercard kan du hæve penge i de mange pengeautomater i turistbyerne. Men det er en rigtig god idé at have en reserve af kontanter til veksling, da automaterne ikke altid virker. Desuden kan der være langt mellem dem i nogle områder. Ved betaling med Visa eller Mastercard pålægges generelt et gebyr.
Du bør ikke drikke vand fra vandhanen i Indonesien. De fleste hoteller stiller en flaske vand på værelset, og der kan købes kildevand på flaske overalt.
Maden i Indonesien er næsten altid veltilberedt, uanset om man spiser på fine restauranter, ved et gadekøkken eller på en lokal restaurant.
De fleste restauranter tilpasser maden til turisternes smagsløg, og prisniveauet er generelt lavt sammenlignet med vestlige standarder. På en gennemsnitlig turistrestaurant kan du få to gode retter og øl til cirka 40 danske kroner pr. person.
Ringer du efter en taxi koster det minimum 10.000Rp (ca. 5 DKK). Husk at få taxameteret slået til eller aftal prisen, inden I kører. Taxi starter på 8000Rp og koster omkring 3000Rp pr. kilometer.
Den mest benyttede og billigste form for offentlig transport er bemo’er – små pickupper eller minibusser, der kører dagen lang i faste ruter og stort set stopper overalt. En bemo stoppes ved at vinke den ind til siden. For at komme af råbes blot “stop”. Sørg for at aftale prisen, inden du sætter dig ind i bemo’en.
Til længere strækninger anbefales turistbusserne (shuttle busses). De kører på faste stækninger mellem de større turistområder. De er mere komfortable, men også en smule dyrere end bemo’erne.
Læs også om din mulighed for at booke sightseeing transfers her
De fleste steder er der allerede pålagt 10% service afgift, men drikkepenge er en del af balinesernes løn, så giv omkring 5%, hvis du er tilfredse med servicen.
Bellboys er ikke aflønnet af hotellet og bør derfor have 1000Rp pr. kuffert. Rengøringspersonalet bør få omkring 1000Rp pr dag, hvis du er tilfreds. Læg hellere lidt hver dag i stedet for et stort beløb ved afrejsen.
Indonesien har 220 V og stik som i Europa, – rund med to “ben”. I mindre landsbyer kan 110 V forekomme, men det er sjældent.
Udenlandske opkald fra hotellerne er dyre, så brug istedet telefonhusene (Wartel).
For opkald til Danmark tastes 001 45 + abonnentens nummer.
For Collect call (modtageren betaler) til Danmark tastes 001 801 45 + abonnentens nummer.
Dækningen er svingende, og forbindelsen kan være sporadisk og af dårlig kvalitet. Sms-beskeder er et mere stabilt alternativ til opkald fra mobiltelefon. Dækningen udvides hele tiden og afhænger af dit teleselskab. Forhør med dit teleselskab om priserne inden afrejse for at undgå ubehagelige overraskelser.
Der er 7 timers tidsforskel mellem Danmark og Bali/Indonesien, når vi har vintertid. Forskellen er kun på 6 timers, når vi har sommertid.
Det vil sige, at når klokken er 12:00 i Danmark (om sommeren) er klokken 18:00 på Bali.
(Royal Danish Consulate)
Jalan By Pass Ngurah Rai – Pemogan No. 852
Denpasar – Bali 80221
Telefon: (+62) (851) 0021 6979
Email: danishconsbali@gmail.com
Menara Rajawali, 25th Floor
Jl. DR Ide Anak Agung Gde Agung
Kawasan Mega Kuningan
Jakarta 12950
P.O. Box 4459
Tel +62 (21) 576 1478Fax +62 (21) 576 1535
Email: jktamb@um.dk
Se alle vores rundrejser, hoteller, udflugter og transportmuligheder på Bali her
Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.