Vi har samlet en håndfuld praktisk information om Malaysia, som kan hjælpe dig med at planlægge og forberede dig på din rejse til og rundt i Malaysia.
Der kræves ikke visum for danske statsborgere, der rejser til Malaysia og opholder sig i landet mindre end 90 dage. Vær dog opmærksom på at jeres pas skal være gyldigt minimum seks måneder fra indrejsedatoen til Malaysia
Se de opdaterede pas- og visumregler for Malaysia på Udenrigsministeriets hjemmeside
Pr. 1. januar 2024 er det obligatorisk at udfylde Malaysia Digital Arrival Card (MDAC) inden ankomst til Malaysia. Dette skal gøres via https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main tidligst tre dage før ankomst!
Ovenstående oplysninger er givet med forbehold for ændringer.
Det gule sygesikringskort gælder ikke i Malaysia. Vi anbefaler, at der tegnes en rejseforsikring med højeste dækning hos Gouda.
Se mere om Gouda rejseforsikring her
Vi anbefaler, at du kontakter egen læge eller en certificeret vaccinatør, som kan anbefale vacciner ud fra rejseplan.
Malaysia har 220 V. Men stikkontakterne er som regel anderledes end vores engelske trebenede stik. Skulle du få brug for en adapter, kan den oftest lånes i hotellets reception. Ellers kan de købes billigt hjemmefra eller i mange af de større byer.
Du bør ikke drikke vandet fra vandhanen, men du kan sagtens børste tænder i det. Der findes ofte drikkevand på værelset og vand på flasker kan købes overalt. På de fleste restauranter kan du uden bekymring bede om isterninger og spise salater, da der bruges destilleret vand.
100 Malaysia ringgit = cirka 160 danske kroner. Se de opdaterede valutakurser her
Det er muligt at veksle danske pengesedler til ringgit i alle større byer og populære strandområder. Det er ligeledes nemt at hæve penge på Visa eller Mastercard i de mange pengeautomater.
Hvis der er + efter prisen bliver der lagt 6% moms oven i prisen og drikkepenge er ikke inkluderet. Hvis der står ++ bliver der lagt 6% moms oven i prisen plus 10% drikkepenge (Altså totalt ca. 16%). Så behøver man ikke betale ekstra drikkepenge. De fleste steder er det hele inkluderet og som i Danmark, skal man så kun betale drikkepenge, hvis man synes de har gjort det ekstra godt.
Gebyr i nationalparkerne – de fleste nationalparker tager sig betalt for, at man medbringer eget fotoudstyr (ca. MYR 10-20 pr. enhed) – har man f.eks. både kamera, mobil og GoPro med, kan man risikere at skulle betale dette gebyr tre gange.
Malaysia (og især Kuala Lumpur) er et ægte shoppingparadis. Udvalget er enormt og priserne særdeles rimelige, set med vores øjne.
Her er et par gode råd, der kan spare tid, penge og frustrationer.
Du skal i øvrigt være opmærksom på følgende: Det er ifølge Washington Konventionen forbudt at handle med udryddelsestruede dyr og planter!
Taxi: Bed altid om at køre med taxameter tændt. Det sker dog at chaufføren ikke vil køre efter taxameter, i så fald aftal en fast pris inden du kører eller forsøg dig med en anden taxa.
“Grab”: Grab fungerer via en app (som Uber). Det er lovligt, reguleret og meget udbredt i Malaysia, og ofte meget bedre en almindelig taxi.
MRT (metro/skytrain): MRT er en hurtig og effektiv måde at komme omkring i Kuala Lumpur på.
Har du har bestilt transport hjemmefra, vil en kontaktperson fra vores samarbejdspartner i Malaysia vente på dig i ankomsthallen med et skilt med dit navn på. Er der ikke forudbestilt transfer til hotellet, anbefales det at tage en taxi – prisen er fast og inkl. vejudgifter.
Sunway Tower, 22nd Floor
86 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur
Tel +60 3 2032 2001
E-mail: kulamb@um.dk
Udfyld formularen og få hjælp fra en af vores rejsekonsulenter, der står
klar til at hjælpe dig med din næste rejse.